Tänk på detta innan du väljer ett webbhotell

Ska du starta upp en ny hemsida? Då behöver du bestämma dig för vilket webbhotell du ska använda dig av. Om man vill hitta ett bra webbhotell finns det några saker man bör tänka på. Det finns många olika web hosting-företag att välja mellan. Vissa är bättre och mer seriösa än andra. Här kommer därför några tips som kan hjälpa dig att hitta rätt i webbhotellsdjungeln.

Hur ser din ekonomi och budget ut?

Innan man väljer webbhotell bör man ha koll på vad man har råd med. Priserna kan variera enormt från ett webbhotell till ett annat. Det kan vara nödvändigt att skriva en lista över de allra nödvändigaste tjänsterna och funktionerna. Då vet du vad det är du behöver. Om man har en relativt liten budget bör man inte betala för funktioner som inte är nödvändiga. Håll dig till det du verkligen är i behov av. Man kan alltid lägga till fler funktioner senare. Detta kräver dock att webbhotellet tillåter dig att upp- eller nedgradera ditt konto. Håll utkik efter denna funktion när du letar efter ett webbhotell.

Om man vill kunna ha råd med fler funktioner kan man alltid försöka tjäna lite extra pengar vid sidan av. Man kan till exempel testa på att investera i utdelningsaktier.

Trygghet och support

En annan viktig punkt är trygghet och säkerhet. Man vill ju såklart hitta ett säkert webbhotell med bra support. Fråga gärna andra vilka webbhotell de använder och hur deras support och säkerhetssystem fungerar. Det är även bra att läsa recensioner och betyg om olika webbhotell. Då kan man lättare urskilja de seriösa webbhotellen från de oseriösa. Gå efter ett webbhotell som har trygghet och support i fokus. Då vet du att du kommer att få riktig hjälp om något skulle hända i framtiden.

Ta även reda på hur de olika webbhotellen hanterar backups och liknande. Man vill alltid ha någon form av backup. Det underlättar en hel del om något skulle hända eller det uppstår ett problem med hemsidan. Underskatta inte vikten av ett bra backup-system.

stram-budget

Användarvänlighet

Ett bra webbhotell är lätt att använda och hantera. Man ska snabbt och smidigt kunna ändra på något. Ju färre klick desto bättre. Detta är extra viktigt om man själv har tänkt att stå för det mesta av underhållet av hemsidan. Om det finns guider som kan hjälpa dig att lösa enklare problem på egen hand är detta ett stort plus. Då behöver du inte kontakta support varje gång något händer. Det är skönt att kunna lösa saker själv.

Storlek och domänantal

Hur stort behöver webbhotellet vara? Hur många besökare räknar du med att få per dag? Det kan vara bra att ställa sig själv dessa frågor innan man gör sitt val. Vissa webbhotell låter dig koppla många domäner till ett och samma konto. Om du behöver använda dig av många olika domäner bör du hitta det webbhotell som låter dig koppla flest domäner till ett enda konto.

Om du inte räknar med att få många besökare per dag till din hemsida räcker det med en mindre version. Betala inte för mer än du behöver.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.