Så får du motion och bra kost att bli en vana

Om du känner att det är dags att göra en förändring för att antingen gå ner i vikt eller bara må bättre överlag så är du långt ifrån ensam i att känna detta. Hälsan är någonting som vi bär med oss under hela livet och det är aldrig försent att göra en förändring.

Men om du någon gång har gjort ett ryck och försökt ta tag i detta på riktigt så kan du veta hur svårt det kan vara att få nya rutiner att fastna. Att förbättra sin hälsa är ett maraton och inte en sprint och det finns en hel del saker som man kan göra för att öka sina chanser till framgång. I den här texten kommer vi att dela med oss av några matnyttiga tips för dig som vill göra en positiv förändring för din egen hälsa. Om du är intresserad av att få mer hjälp längs vägen kan du skaffa din personliga hälsoplan genom att klicka på länken.

Gå inte för hårt ut i början

Ett vanligt misstag som många gör är att gå ut alldeles för hårt till en början. Detta rör sig mest om träning och motion, men kan också appliceras på kosthållningen. När man precis har bestämt sig för att börja motionera så är man ofta fylld av motivation och ser fram emot att börja träna något enormt. Men om man börjar sina nya träningsvanor genom att träna fem-sex gånger i veckan så är sannolikheten hög för att man snabbt tappar intresset helt och hållet.


Istället så är det bättre att man börjar långsamt och försöker bygga upp en vana. Varannan dag är ett utmärkt sätt att se på det hela, eller så tränar man 3-4 gånger under veckan för att sedan vila under helgen. På så sätt så ger man sig själv tid att bygga upp den nya vanan och kan långsiktigt arbeta mot sina mål.

Förändra din kost

Dieten är oerhört viktig när man tränar och försöker må bättre. Beroende på vad dina mål är så behöver man ofta göra olika förändringar. Om du vill gå ner i vikt så är det av yttersta vikt att du äter så du hamnar i ett kaloriunderskott, medans om du vill gå upp i vikt så behöver du äta mer än vad du förbränner. Som tur är så finns det en lång rad appar som kan räkna detta åt dig, någonting som gör det mycket lättare att räkna kalorier.

Om du känner att du inte vill hålla på och räkna kalorier så finns det ändå sätt att förändra sin kost till det bättre. Det kan handla om att byta ut frukostflingorna mot gröt eller att bara äta chips på helgerna. Små förändringar räcker långt. Samtidigt får man inte glömma bort att unna sig med jämna mellanrum och äta sådant som man tycker är gott.

Långsiktighet

Att vara långsiktig i sina mål är oerhört viktigt. Precis som när man investerar i aktier så måste man ge tid åt att investeringen i sig själv ska kunna ge avkastning i form av bättre hälsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.