5 tips för att få besökare att lita på din hemsida

Hur gör man för ett hemsidan ska kännas trovärdig för besökare? Är det ens möjligt att göra utan tidigare recensioner och betyg? Lyckligtvis behöver det inte vara så svårt. I den här artikeln har vi samlat 5 snabba tips som får din webbsida att kännas trovärdig och pålitligt.

1. Se till att hemsidan ser snygg ut

Det första som dina besökare ser är ju sidan, och ser den snygg ut får de automatiskt ett bra intryck av dig. Glöm inte att leta efter slarvfel och stavfel på hemsidan. Små misstag kan få dig att se slarvig ut–och om du inte ens kan stava rätt på din hemsida, varför skulle besökare tro att du, dina råd och dina tjänster är att lita på?

2. Följ industristandarden

För att skapa tillit är det ofta bra att du följer industristandarden – till exempel är många medicinska webbsidor blåa och vita, och många nyhetssidor har ett specifikt utseende som www.dagens.se. Följer du rätt standard kommer besökare automatiskt forma tillit.

3. Gör det lätt att kontakta dig

Att ha ett kontaktformulär på hemsidan eller på annat sätt låta dina besökare kontakta dig är väldigt viktigt för att bygga tillit. Utan något sätt att kontakta dig verkar du oseriös och i värsta fall oärlig.

4. Länka till pålitliga webbsidor

Om du berättar om faktum eller annat bör du alltid länka till vart du har fått informationen från. Länkar till pålitliga webbsidor gör att läsare lätt kan läsa på mer om de är intresserade och vet att vad du säger är sant.

5. Berätta om vem som står bakom hemsidan

Ett av de bästa sätten att få besökare att lita på dig är att faktiskt berätta vem du är. Det hjälper att ha en bild på dig själv och en kort beskrivning om vem du är och varför du gör vad du gör. Denna beskrivningen kan finnas på en sida som “Om oss” eller i slutet av varje artikel om du har en blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.