Därför ska du ha en hemsida till ditt företag

Du har kanske kommit långt med ditt företag utan en hemsida och nu funderar du på om tiden är inne till att skaffa en, för att det kanske ville vara en bra investering till framtiden. Denna artikel har en webdesigner skrivet till dig som funderar på att köpa och investera i en hemsida till ditt företag.

Är en hemsida en bra investering till mitt företag?

Det kortaste svar är: Ja, det är alltid en bra att investera i en hemsida om du har ett företag.

Inte övertygad? Vi har samlat tio av de största fördelar och förklarar för dig varför det är bra att ha en hemsida som småföretagare.

1. En hemsida får dig till att se professionell ut

De flesta tycker att et företag verkar mera trovärdigt om företaget har en hemsida framför bara en profil på till exempel Facebook eller Instagram. Din hemsida är också den perfekta plats, att visa upp eventuella professionella certifieringar eller utmärkelser som ditt företag har. Till exempel det här elektrikerfirmat i Danmark, har en informerande sida som handlar om ”håndværkerfradrag”, et hånværkerfradrag är ett bidrag, som man kan få i Danmark när man anställer en hantvärkare. När Norh (som firmat heter) delan sådanna informationer så visar dom att de bryr dig om sina kunder och det är såklart bra!

2. Din hemsida kan locka nya kunder via Google

Du kanske är nöjd med den nuvarande storlek på ditt företag idag och därför inte av bra anledningar, är intresserad av SEO (sökmotoroptimering). Men hade det inte varit lite lyxigt, om du kunde välja de bästa kunder och tacka nej till kunder som verkar besvärliga? Det är detta du kan, om du får många kunder till att kontakta dig.

3. Du kan tydligt visa upp dina produkter och tjänster

Du kan visa potentiella kunder vad de får, när de väljer at beställa en tjänst eller en vara hos dig, genom att visa fotos av hög kvalitet på din hemsida.

En annan sak, du också kan göra är att publicera viktig information, om dina produkter och tjänster på din hemsida, för att säkra dig om att du lockar rätt kunder.

 

4. Du kan visa dina bästa recensioner och omdömen på din hemsida

Att publicera dina bästa recensioner på din hemsida, stärker ditt varumärke.

 

5. En hemsida kan uppmuntra kunder att kontakta dig

En hemsida är ett bra ställe att göra din kontaktinformation lätt tillgänglig, för potentiella kunder. Du kan till och med publicera dina kontaktuppgifter i ett sidhuvud eller en sidfot, så att den visas på alla hemsidans sidor.

8. En hemsida är inte längre skrämmande att skapa och hantera

Moderna hemsidebyggare som WordPress, gör det enkelt för dig att bygga en attraktiv, mobilvänlig hemsida utan någon kunskap om kodning. Du kan också få hjälp till både design och uppsättning hos en webbdesigner, om du vill. Denne webbdesigner, kan hjälpa dig som önskar en hemsida i Sverige, men också funderar på at starta företag i Danmark.

Förhoppningsvis, vid det här laget så har du insett att frågan inte är “behöver jag en hemsida till mitt företag”, utan mer; “har jag råd med en hemsida” och svaret, om du vill fortsätta blomstra på lång sikt, så är en professionell hemsida, den bästa investering någonsin, detta gäller alla företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.