Få en snabbare och stabilare anslutning

Vi lever i ett ständigt uppkopplat liv. Många saker i vardagen är beroende av en stabil anslutning för att de ska kunna fungera. När anslutningen är ostabil eller långsam kan snabbt bli frustrerad och stressad. Genom att följa nedanstående råd kan du få en snabbare och stabilare anslutning.

Optimera din router

Se till att skaffa en bra router. De routrar som leverantörerna erbjuder är inte alltid de bästa. De är ofta ganska billiga, vilket betyder att de antagligen kommer att prestera sämre än en lite mer avancerad router. Om din router inte kan uppfylla dina krav, kan det vara dags för en uppgradering. För att få råd med en riktigt bra router, kan du alltid handla med bitcoin.

När du väl har en router som du känner dig nöjd med, ska du se till att hålla den uppdaterad med den senaste fasta mjukvaran (firmware).

Det är även viktigt att hitta en bra plats för sin router. Alla dina enheter ska snabbt och enkelt kunna ansluta till routern utan problem.

Hitta en bra leverantör

Välj en leverantör som erbjuder de bästa hastigheterna till det lägsta priset. Gå dock inte enbart efter priset. Försök att ta reda på om leverantören faktiskt håller det de lovat. Vad säger andra kunder i sina betyg? Ibland kan man vara tvungen att testa sig fram för att se om en leverantör är bra eller inte. Det är även smart att jämföra olika leverantörer för att hitta den mest prisvärda.

Dela upp de trådlösa enheterna

Om du kan dela upp dina trådlösa enheter på både 2.4GHz och 5GHz. Försök att hålla så många enheter på 5GHz som möjligt, då denna frekvens inte är lika begränsad som 2.4 GHz. 5GHz är snabbare än 2.4GHz, men har en kortare räckvidd. Det är också något man alltid bör tänka på.

Om du har många grannar i närheten kan det vara en fördel att hitta en kanal som inte används av flera andra. Då får du färre störningar.

internet
Håll allt uppdaterat

Precis som det är viktigt att hålla routern uppdaterad är det även viktigt att hålla sina uppkopplade enheter uppdaterade. Kolla efter uppdateringar ofta för att vara säker på att du alltid har den senaste versionen. Om man inte håller sina enheter uppdaterade, kan man få problem med anslutningen eller i värsta fall inte kunna ansluta alls. Därför ska man alltid vara up to date.

 

Kabel ofta bättre än trådlöst

Att använda kablar är på många sätt bättre än trådlöst. Du får en stabilare och snabbare anslutning än med wi-fi. Använd helst kablar för att ansluta datorer och mer stationära enheter. Att ansluta via kabel är inte bara snabbare och stabilare. Du upplever även färre störningar. Självklart kan man inte ansluta alla sina enheter med kabel, men försök att göra det med de enheter du kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.