Få koll på din ekonomi online

Nätet kan användas till många saker, och idag vet vi vilka fördelar som det digitala livet ger oss. Vardagliga processer som att betala räkningar, boka tandläkartider eller handla mat går snabbare och smidigare med hjälp av internet. Samtidigt har vi tillgång till information och kunskap i större mängder än någonsin förut. Detta blir extra viktigt i tider då ekonomin är volatil, som den varit nu under 2022. Använder du nätet på bästa sätt för att hålla koll på din ekonomi och kunna spara pengar? Här ger vi praktiska tips för hur du ska tänka kring dessa vardagliga beteenden.

Rabattkuponger och deals

Oavsett vad man behöver handla så kan man hitta det på nätet. Dels kan du beställa tjänster av olika slag från olika bokningssajter på nätet, men du kan också köpa prylar av alla sorter. Filter.se säljer motorfilter, Zalando har samlat de flesta av världens modemärken undet ett tak. Allt från tvättmaskiner till tapeter till barnvagnar finns billigt på nätet. Med andra ord – det är inte svårt att köpa prylar, men nyckeln är att hitta dem till det bästa priset.

Tänk först att köpa efter säsong. Du vet att man rear ut många prylar precis efter julafton, och att man ofta höjer priser på sommarprylar under sommaren. Ska du köpa en fläkt eller A/C – kolla när det inte är som högst efterfrågan på dem. Ett annat tips är att leta efter rabattkuponger och deals online. Många sajter samlar rabattkuponger som ibland gäller för nya kunder, ibland gäller för köp över en viss summa. Jämför dessa och håll utkik när de publiceras, vanligtvis en gång i veckan. Där kan du spara många hundralappar bara genom tajming.

Prisjämförelsesajter

En annan plats att leta är på prisjämförelsesajter. Det finns mängder av sökmotorer som samlar just den information som du behöver för att kunna göra ett bra val. Undrar du var du ska resa i år, eller hur du hittar de bästa flygpriserna? Använd någon av de många flygjämförelsesajterna där du både kan välja flexibla datum och resmål och på så sätt hitta något som både är billigt och kanske överraskande.

Klassiska prisjämförelsesajter presenterar ofta länkarna till de butiker där du kan handla din önskade vara till det bästa priset, inkluderat frakt. Tänk ändå på alternativet att hämta saker i butik på plats. Med denna möjlighet kringgår du ofta fraktkostnaderna men får ändå det bästa priset på det du handlar online.

Betaltjänster

Fördelarna med att handla online är också att du har ett brett utbud av olika betaltjänster att välja mellan. Du kan göra överföringar med Swish eller med ditt bankkort, men du kan också göra direktöverföringar med din vanliga bank som Nordea, Swedbank eller Handelsbanken, till exempel. Vissa sajter, både svenska eller utländska, kan ta ut avgifter för olika betaltjänster och därför är det smart att utforska alla de tillgängliga alternativen innan du betalar. Faktura och kredit är ofta två tjänster som kommer med extra påslag för den enskilda privatpersonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.