Fler väljer responsiv webbdesign

Du har säkert besökt flera hemsidor där du kan välja mellan en desktopversion eller en mobilversion. Denna typ av webbdesign är ganska utdaterad. Därför väljer allt fler att byta till responsiv webbdesign. Men vad är responsiv webbdesign och varför ska man välja det? Detta får du svar på här.

Vad är responsiv webbdesign?

Vad innebär responsiv webbdesign egentligen? Responsiv webbdesign är en typ av självanpassande webbdesign. En hemsida med responsiv webbdesign anpassar helt enkelt layouten själv beroende på vilken typ av enhet du besöker den på. Det är en riktigt smart lösning. Många av oss surfar från flera olika typer av enheter varje dag. Ibland sitter vi vid datorn, ibland sitter vi med surfplattan. Det varierar ofta under en dag. Om en hemsida bara har en mobilversion och en desktopversion kan den bli ganska svår att navigera från andra typer av enheter. Därför är det bra att använda sig av responsiv webbdesign när man skapar hemsidor.

enkel-navigation

Enklare att navigera 

En responsiv hemsida är ofta mycket lättare att navigera än andra typer av hemsidor. Då hemsidan kan anpassa sig själv, kan den optimera sig efter just den enhet du väljer att besöka hemsidan med. Det ger en mycket mer behaglig och positiv upplevelse, vilket är något som alla besökare uppskattar.

Prova att besöka en hemsida med responsiv webbdesign för att själv känna skillnaden. Besök den först på en dator för att se hur hemsidan ser ut och fungerar från den. Byt sedan till en annan typ av enhet som till exempel en surfplatta eller en mobil.

Riktigt mobilvänligt

Det bästa med responsiv webbdesign är att de gör hemsidor mycket mer mobilvänliga än traditionella mobilversioner. En hemsida med responsiv webbdesign kan anpassa alla sina knappar och flikar så att de passar alla dina bärbara enheter, oavsett vilken storlek de har. En vanlig mobilversion kan tyvärr inte göra detta.


Lockar fler besökare 

Hemsidor som använder sig av just responsiv webbdesign lockar många fler besökare än andra typer av hemsidor. Det beror antagligen på att de är så användarvänliga och att fler rekommenderar dessa hemsidor. Om man vill ha mer trafik på sin hemsida bör man alltså överväga att uppgradera den med responsiv webbdesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published.