Hitta rätt bettskena för att lösa tandgnisslingsbesvären

 

Det är utan tvekan ingen höjdare att lida av besvär i form av tandgnissling. Det är hela 5 % av den svenska befolkningen som gnisslar tänderna om natten, och resultaten kan bli ganska otrevliga. Inte nog med att man sliter ut tänderna, utan gnisslingen kan dessutom leda till huvudvärk eller spänningar i nacke och käke. Om man har otur kan till och med migränanfall inte vara långt borta, och det som rekommenderas för att motverka tandgnissling är just en högkvalitativ bettskena.

Varför bör man använda en bettskena?

En bettskena är en typ av skena som man doppar i kokande vatten för att göra den mer flexibel och sedan placeras den i munnen där den anpassas efter ens tänder. Med hjälp av den här skräddarsydda skenan har man ett skydd av plast som garanterar att man inte kan gnissla tänderna. Bettskenan har man i under natten, och förutom att stoppa tandslitaget motverkar den samtidigt de tidigare nämnda besvären såsom migrän, huvudvärk, spänningar och dylikt.

bettskena

En mycket positiv aspekt av bettskenor är att de inte är särskilt svåra att ta hand om. Några gånger i veckan kan det vara gynnsamt att hålla sin bettskena under kallt rinnande vatten, och om den är i behov av lite extra glans kan man dra nytta av en tandborste för att borsta av den. Utöver detta gäller det bara att ha skenan liggandes i fodralet som ingår vid beställning.

Beställ en passande bettskena online

Det finns flera olika platser och företag som man kan vända sig till när man köper den där passande bettskenan. Om man har samtalat med sin tandläkare om gnisslingsbesvären kan det hända att man har fått vissa rekommendationer gällande en skräddarsydd bettskena, men dessa kan tyvärr komma att bli ganska dyra. Det krävs flera konsultationer och kostanden kan sluta på massiva 5 000 kronor – någonting som plånboken inte blir så glad över.

För att göra det billigare och smidigare för sig själv kan man istället ta beslutet att beställa en bettskena online, och då behöver det inte kosta mer än några hundra kronor. En bettskena blir ohygienisk och slits ner efter en viss tidsperiod, så varje halvår bör den bytas ut. För denne anledning kan det vara en god idé att inte satsa på en bettskena som kostar skjortan. Gör hela kalaset enkelt och smidigt genom att beställa online från ett företag som tillverkar högkvalitativa bettskenor som löser alla ens tandgnisslingsbesvär!

Leave a Reply

Your email address will not be published.