Hur du startar en grafisk-designverksamhet, och vad du ska tänka på

Överväger du att starta karriär som webb/grafisk designer? Kanske har du redan en utbildning inom det, läser grafisk design på universitetsnivå eller bara är självlärd? Oavsett så finns det bra framtidsutsikter för dig, då grafiska designers och webbdesigners är väldigt eftertraktat i dagens moderna samhälle. Denna guide är för dig som är redo för att komma igång:  

Förstå grunderna i webbdesign

Först och främst behöver du en solid grund i grafisk designhistoria, teori och hur det ska appliceras för att kunna bli en grafisk designer. Har du ingen utbildning sedan tidigare så kan det vara en god idé att i alla fall ta någon onlinekurs eller se på Youtube videos. Du måste lära dig om grunderna som design, färgteori och typografi, och när du kan baserna så är det dags att komma igång.

Se till att du har rätt utrustning

Det finns ingen anledning att prata tyst om det, men grafisk design kan vara rätt så dyrt när det gäller att komma igång. Först och främst behöver du en bra dator, och dessa vet du säkert redan att de kan vara ganska dyra. Om du redan har en relativt tight budget kan det vara en bra idé att köpa begagnad elektronik.

Artikeln fortsätter under bilden

Rätt teknik hjälper inte bara dig att arbeta snabbare utan kan också göra att bilderna du skapar ser fantastiska ut, men en helt ny dator kan kosta skjortan. Du kan för samma kvalité hitta en billigare, begagnad dator. För webbdesigners rekommenderas framförallt Apple’s iMac’s, Microsoft Surface Studio eller Acer Aspire, men det viktigaste är att du hittar en dator som passar dig bäst.

När du har en dator som passar det du ska göra, så är nästa steg programvarorna, och detta är något som ingen designer kan leva utan. Därför behöver du bemästra de som finns tillgängliga, och då är Adobe’s Photoshop, Illustrator och InDesign absolut nödvändiga.

Kom igång!

Nu när du har de nödvändigaste verktygen, programvaror och en bra, begagnad dator, så är nästa steg att säkra drömjobbet- dvs grafisk designer. Det kan vara en bra idé att skapa en portfölj, och skaffa dig lite arbetslivserfarenhet! Erbjud dig att designa hemsidor till kompisar och familjemedlemmar som har egna företag och behöver en snygg sida. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.