Så kan du locka fler till din webbplats

Det allra viktigaste för att en webbplats ska lyckas är ju mängden av besökare. Ju mer trafik desto bättre. Ju fler som besöker din hemsida desto större blir chansen att ännu fler kommer att besöka den i framtiden. Men vad kan man göra för att öka trafiken till sin hemsida och locka till sig fler besökare? Här följer några exempel på vad du kan göra.

Startsidan är viktig

En väldesignad startsida är verkligen guld värd om man är ute efter många besökare och många klick. Startsidan är ju trots allt det allra första dina besökare ser av din hemsida. Därför är det enormt viktigt att se till att din startsida är attraktiv och lockande. Din startsida ska kunna fånga de som besöker hemsidan och få dem att stanna kvar en stund. Den ska vara snygg och professionell och samtidigt kunna väcka nyfikenhet. Om din webbplats handlar om till exempel aktier kan du locka med exempel på hur du enklast kan köpa aktier.

webbplats-bilder

Har du någon gång funderat över vad det är som får dig att stanna på en hemsida? Vad är det som får dig att stanna kvar och klicka igenom de olika delarna av hemsidan? Prova att göra besök hos andra webbplatser för att se vad de har använt sig av. Gör en lista över det som får dig att reagera positivt, men även över det som du tycker är negativt. Denna information kan hjälpa dig att skapa din egna perfekta startsida.

Fånga blickar med rätt bilder

Med rätt bilder och videos på sin hemsida kan man göra underverk för sin trafik och sitt besökarantal. Tydligheten är nog det allra viktigaste när det kommer till bilder och videos. Om besökarna på hemsidan inte kan se vad dina bilder föreställer eller försöker visa tar de bara upp plats i onödan. Man måste ju kunna se vad de föreställer, annars är det bara onödigt. En bild behöver inte nödvändigtvis vara riktigt stor för att vara tydlig. I vissa fall kan det vara bättre att skära ut en specifik del av en bild för att lättare visa något.

Om du tänker använda stockimages eller liknande bör du välja de som inte är allt för överanvända på nätet. Om du kan skapa dina egna bilder eller ta egna foton är detta helt klart att föredra. Det gör din webbplats mer personlig och ger den ett mer unikt uttryck.

Det kan krävas en hel del tid och arbete för att få till de perfekta bilderna och filmerna till en hemsida, men det är verkligen värt det i längden.

Få besökarna att vilja se mer

Gör allt för att locka besökare till att vilja se mer på din hemsida. När de klickar sig in på webbplatsen för första gången ska de lockas till de andra delarna också, inte enbart startsidan. Man kan locka med allt från ”Klicka här”-text till spännande rubriker eller flikar. Ge inte dina besökare all information på en enda sida. Locka dem till att interagera med alla delar av hemsidan. Hur du väljer att locka besökarna är helt upp till dig och din smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.