Så lyckas du med din bloggsida

Många väljer att blogga om sitt liv och sina intressen. Det är ett fantastiskt sätt att dela med sig av något på. Man kan skriva om i stort sett vad som helst på sin blogg. Det är nog det allra bästa med bloggande. Funderar du på att starta din egna bloggsida? Här får du tips och råd som kan hjälpa dig att lyckas med din blogg.

Välj något att lägga fokus på

Först och främst bör du hitta din nisch. Vad är det du skulle vilja inrikta dig på? Vad är det du känner för att skriva mycket om? Det kan som sagt vara i stort sett vad som helst. Det kan vara en av dina favoritsporter, det kan vara om mat och matlagning eller kanske om sport. Du väljer själv vad din blogg ska handla om.

Det är bäst att hålla sig till ett eller ett par ämnen. Om man skriver om ett nytt ämne varje dag vet inte följarna vad de ska förvänta sig av din blogg. En följare väljer oftast att följa en blogg på grund av dess specifika innehåll. Om följaren börjar följa dig för att du skriver om matlagning vill hen helst inte se inlägg om fotboll. Håll dig till ett ämne, eller ämnen som på något vis hänger ihop. Då kommer din blogg att få fler trogna följare i längden.

Lägg ner tid på bilderna

Bilder är en stor och viktig del när det kommer till bloggar. Därför bör man lägga så mycket tid man kan på sina bloggbilder. Bilderna är det som gör en bloggsida spännande. Bloggar helt utan bilder känns ofta ganska stela och tråkiga.

Undvik helst att använda för många stock photos eller lånade bilder. Ju fler egna bilder du använder desto bättre. Om du är duktig med kameran ska du verkligen försöka fotografera själv. Om du inte är det, kan du alltid anlita en professionell fotograf som kan ta dina bilder åt dig.

bloggare

Regelbundna inlägg

När du väl har startat din blogg, bör du uppdatera den regelbundet med nya blogginlägg. Skriv gärna ett nytt inlägg varje dag för att hålla kvar dina följare. Regelbundna inlägg är nyckeln till en riktigt bra och populär blogg. Om du har tänk att leva på ditt bloggande är det enormt viktigt att skriva nya inlägg ofta.

Om du har svårt att komma på något att skriva om, kan du till exempel skriva om hur Premier League-klubbar tjänar sina pengar. Det kan du läsa mer om här.

Självklart kan man ta en paus då och då, men berätta då gärna för dina följare att du inte kommer att skriva nya inlägg på ett tag. Då behöver de inte undra över vart du har tagit vägen.

 

Hitta sponsorer eller samarbetspartners

Sponsorer och samarbetspartners kan hjälpa dig mycket i ditt bloggande. De kan sponsra dig med fina priser som du sedan kan lotta ut till dina följare. Det får dem att engagera sig mer på din blogg, samtidigt som det håller dem nyfikna och intresserade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.