Så sparar du pengar när du skapar en hemsida

Webbplatser och hemsidor är fantastiska. Att skaffa sig en egen hemsida har många fördelar. Alla har dock inte hur mycket pengar som helst att lägga på en ny hemsida. Men det finns faktiskt smarta lösningar för dig som har en stram budget. Här är några bra tips på hur du kan spara pengar när du skapar en webbplats åt dig själv eller ditt företag.

Välj ett billigt webbhotell

Det första du bör göra är att finna ett webbhotell som passar din prisklass och budget. Undvik de allra dyraste på marknaden. Det finns många billiga alternativ att välja bland om man vill kunna spara en slant. De billigare webbhotellen kanske inte har lika många funktioner som de dyrare alternativen, men man kan alltid välja att uppgradera sig vid ett senare tillfälle. De funktioner som de billiga webbhotellen erbjuder är ofta tillräckliga för småskaliga webbplatser och hemsidor. Börja därför smått och jobba dig uppåt om du känner att du behöver fler funktioner på din hemsida.

computer

Gör det mesta själv

Försök att göra det mesta av arbetet på egen hand. På så vis kan du spara massvis av pengar som du annars hade spenderat på webbdesigners eller andra liknande utgifter. Om man har åtminstone lite erfarenhet av webbdesign är det helt klart bäst att försöka skapa sin hemsida själv. Hitta en plattform som du känner dig bekväm med och förstår. Lek gärna lite med de olika verktygen och layoutalternativen för att se vad som passar just din smak. Det kan faktiskt vara riktigt kul att designa sin hemsida från grunden. Ge det en chans.

Ta dina egna foton

Om man vill ta det ännu ett steg längre, kan man även ta sina egna foton. Att använda sina egna bilder är alltid bäst. Webbplatsbesökare känner ofta igen stockfoton som används ofta och av många. Stockfoton kan vara användbara, men försök att inte använda för många av dem. Försök att fota eller illustrera själv.

 

Många väljer att betala en fotograf för att få de foton de behöver till sina hemsidor. Om du inte har råd med det, bör du som sagt fotografera lite själv. Dina foton behöver inte vara perfekta. Det viktigaste är att du har dina egna unika bilder att använda dig av. Det ger din webbplats ett mer genuint och originellt uttryck.

Om man ändå vill ta sina egna foton till en högre nivå, kan man alltid delta i fotokurser eller läsa mer om fotografering på nätet.

 

Stå själv för underhållet

När du är nöjd med din webbplats ska du såklart se till att underhålla den. Underhåll är nödvändigt för en välfungerande hemsida. Som med mycket annat kan man alltid betala någon annan för att underhålla sin hemsida. Men om man vill kunna spara ännu mer pengar bör man istället försöka underhålla webbplatsen själv. Välj en design och en plattform som är enkel att arbeta med. Det kommer att spara dig mycket tid när du väl sitter med underhållsarbetet. Dela gärna underhållsarbetet med någon annan om detta är möjligt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.