Starta och driva hemsida – Vad kostar det?

De flesta egenföretagare går i tankar om att skapa sina egna hemsidor. Hemsidor är bra till så mycket. Man kan använda sin hemsida som en plats att sälja sina produkter eller tjänster på. Man kan även använda den som en plats där man lägger upp nyheter och uppdateringar. Hemsidor är användbara på många olika sätt. Men vad kostar de egentligen att starta upp och driva? Priset för en hemsida kan variera enormt. Här är några av de saker som kan påverka kostnaden.

Olika typer kostar olika mycket

Priserna och driftkostnaderna kan variera ganska mycket beroende på vilken typ av hemsida det är man vill starta upp. En webbutik kostar ofta mer att starta upp och driva än till exempel en bloggsida. Det beror helt enkelt på hur många olika resurser man behöver använda sig av. Ju mer arbete och resurser som krävs, desto mer kommer hemsidan att kosta i slutändan.

Om du har tänkt att starta en liten nätbutik som fokuserar på att sälja FUSION löparkläder eller andra sportkläder, kommer den inte att kosta speciellt mycket att starta eller driva. Om du däremot vill starta en riktigt stor nätbutik som säljer mängder av olika produkter kommer du att behöva betala mer. Både typen och storleken påverkar hemsidans pris.

Anlita designer eller inte?

Något alla som vill starta en hemsida borde ta med i sina beräkningar är om de har tänkt sig att anlita en webbdesigner eller ej. Detta kan nämligen få kostnaden att höjas ganska rejält. Att anlita en webbdesigner kan vara nödvändigt, speciellt om man vill få ett proffsigt och genomtänkt resultat. Men om man har en liten budget, kan det bli svårt att få råd till att anlita en designer. Räkna lite på det innan du anlitar någon till att göra jobbet åt dig.

Drift och underhåll

Man kan spara ganska mycket pengar när det kommer till drift och underhåll av hemsidan, speciellt om man kan göra det mesta av jobbet själv. Om du inte har kunskap eller tid till att själv arbeta med hemsidan, behöver du betala någon annan som kan göra jobbet åt dig. Denna kostnad kan variera mycket, beroende på hur många du behöver anställa. En större webbutik behöver ofta fler som sköter själva underhållet än en liten bloggsida.

Om du är villig att lära dig sköta om din hemsida själv, kan du spara en hel del pengar på underhållet. Vissa saker är såklart svårare än andra att lära sig. Men det finns saker som i stort sett vem som helst med lite tid kan lära sig.

 

Webbhotell

När man startar en ny hemsida behöver man välja ett webbhotell. Priserna varierar även här, så det gäller att hitta ett webbhotell med ett bra pris. Välj det webbhotell som ger dig mest för dina pengar. Jämför alltid olika webbhotell innan du väljer. Vilka är mest populära? Vilka har bäst omdömen? Gå inte efter första bästa webbhotell. Var säker på att du verkligen har hittat ett bra ett innan du gör ett val.

Leave a Reply

Your email address will not be published.