Tips för en lyckad webbplats

De allra flesta företag har sin egna hemsida eller webbplats. Allt fler väljer att designa sin hemsida själva. Men för att en hemsida ska kunna bli bra finns det några saker man bör ha i åtanke. Vill du skapa din helt egna webbplats? Vill du att den ska bli en av de mest väldesignade och lyckade hemsidorna på nätet? Då ska du följa dessa goda råd.

Budget för webbplats

 

Snåla inte 

Om du vill kunna skapa en fantastisk hemsida bör du verkligen inte snåla. Att enbart använda gratis eller riktigt billiga lösningar kan kännas bra, men oftast blir resultatet ganska dåligt och av låg kvalitet. Genom att lägga lite extra resurser på bra produkter och tjänster kan man höja kvalitetsnivån på sin hemsida drastiskt.

Innan du börjar skapa din hemsida, se till att du har en ordentlig budget. Utan tillräckligt med pengar kan det vara svårt att lyckas. Det finns många sätt att samla ihop pengar till sin nya hemsida. Man kan till exempel köpa aktier. Om du vill veta mer om hur olika aktier och aktieköp fungerar kan du läsa mer på finanso.se. Man kan även använda sig av donationssajter eller skaffa sponsorer för att kunna komma igång. 

Tänk på layouten 

Hur du väljer att utforma din hemsida kan avgöra om den kommer att lyckas eller att misslyckas. En hemsida med svårnavigerad layout får mycket mindre trafik än en väldesignad och lättnavigerad hemsida. Själva layouten och designen är otroligt viktig. Man vill först och främst väcka nya besökares intresse. Detta gör man enklast med en snygg och inbjudande startsida. Startsidan ska kunna locka besökarna till att klicka vidare och läsa mer om det de är intresserade av.

Undvik klottriga och svårnavigerade menyer. Låt istället dina besökare scrolla mer istället för att klicka sig igenom sida efter sida. Eftersom de allra flesta kommer att besöka din hemsida från en mobil enhet, är de redan beredda på att scrolla. Just scrollande är något som de allra flesta människor har vant sig vid. Det har blivit en naturlig del av vårt surfande. Så var inte rädd för att använda dig av långa sidor på din hemsida.
Underhåll hemsidan

Underhåll av din hemsida

Att skapa en väldesignad hemsida är viktigt, men något som är minst lika viktigt är underhållet av hemsidan. Du kan inte skapa en hemsida för att sedan lämna den och hoppas på att allt sköter sig självt. Man måste även se till att underhålla och uppdatera sin hemsida regelbundet för att inte riskera att tappa trafik och nya potentiella besökare på hemsidan. Uppdatera och rensa webbplatsen ofta och låt besökarna se datumet för den senaste uppdateringen. Detta visar att din hemsida är seriös och pålitlig.

Att rensa på sin hemsida lite då och då är absolut nödvändigt. Ta bort all gammal information som inte längre är relevant eller är felaktig. I vissa fall kan man behöva ta bort hela sidor, till exempel om de inte längre fungerar. Testa att navigera runt på din hemsida lite då och då för att se vad som fungerar och vad som behöver tas bort. Ibland kan man även behöva lägga till nya saker. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.