Utbilda dig till administratör på distans hos Distansinstitutet

Jobbet som administratör är både engagerande och varierande. Administratören är spindeln i nätet på arbetsplatser och ser till att allting från upphandlingar till mötesbokningar ser till som det fungerar. Som kvalificerad och utbildad administratör har du chansen att jobba inom ett socialt yrke både i den privata och offentliga sektorn.

Många av Sveriges nuvarande administratörer kommer inom några få år att ha gått i pension. Det finns därför stora möjligheter för utbildade administratörer att ta plats på arbetsmarknaden inom vad många företag beskriver som en livsviktig roll för att den dagliga verksamheten ska flyta på.

Distansinstitutet erbjuder en administration utbildning som förbereder dig som elev på allting som du senare kan komma att behöva tackla i arbetslivet.

Att utbilda sig hos Distansinstitutet

Distansinstitutet är ett auktoriserat utbildningsföretag och uppfyller därför samtliga hårda krav som krävs för att bli auktoriserade. Dessa krav inkluderar kriterier inom personligt kompetens inom ämnet, relevanta utbildningar och förstklassig pedagogik.

Som namnet antyder erbjuds utbildningen på distans och kan läsas i den egen takt. Alla föreläsningar är inspelade och du kan ta del av materialet när du har tid. Du blir alltså inte uppbunden av några fasta tider utan kan anpassa din utbildning efter ditt liv, inte tvärtom. Perfekt för den som har andra åtaganden under dagtid, eller ett jobb som gör utbildning i ett klassrum omöjlig.

Adminstrationsutbildningen hos Distansinstitutet

Som elev på Distansinstitutets administrationslinje blir du guidad av erfarna pedagoger som har praktisk kunskap inom administration. Utbildningen består av tio kapitel som är upplagda för att ge dig en stabil grund att senare bygga vidare på. Du tar del av föreläsningarna när du själv har tid och all kurslitteratur ingår i studiepriset.

Administratörsutbildningen sträcker sig över en tidsperiod som motsvarar en termin. Efter avklarat slutprov mottar du som elev ett diplom och efter avklarat arbetsprov även ett certifikat. Båda dessa ses som meriterande av arbetsgivare och ger dig ett trevligt försprång ut i arbetslivet.

En varierad utbildning för ett varierat och socialt yrke

Administratörer är oljan som smörjer maskineriet på företag, stora som små. Administratörens uppgift är att se till att den dagliga verksamheten fungerar som den ska och arbetsuppgifterna är många. Distansinstitutets utbildning förbered dig på detta genom en varierad och engagerande utbildning inom relevanta ämnen. Efter att du är färdigutbildad har du möjlighet att ta plats inom både stora internationella företag såväl som mindre offentliga aktörer.

En arbetsplats kan delegera olika arbetsuppgifter till deras administratörer. För att förbereda eleverna på detta så riktar utbildningen in sig på grunderna inom företagsekonomi, service och kommunikation.

Du kommer få lära dig hur budgetering och fakturering fungerar i praktiken samt det bästa sättet att hantera uppköp och orderläggning. Servicemedvetenhet är ett ledord inom administration och du får därför lära dig metoder och strategier för att kunna vara så behjälplig som möjligt på din arbetsplats. Du kommer även få lära dig hur man kommunicerar effektivt och professionellt. Utbildningen lär dig skilja på extern och intern kommunikation både muntligt och skriftligt.

Utbildningen är lika varierad som yrkesrollen och ger dig den perfekta starten på din karriär inom administration.

Leave a Reply

Your email address will not be published.