Viktiga saker att ha på kontoret 

Även om det inte är alla som är överlyckliga över att många företag har börjat återgå till att arbeta från kontoret är det många som tycker det har varit väldigt skönt att komma tillbaka in i rutiner efter ett liv under pandemin där det känndes som att varje dag bara flöt in i nästa.  

Men för att man ska tycka om att arbeta på kontoret så krävs det också att kontoret tillhandahåller allting som man behöver för att kunna få ut en positiv upplevelse av sitt arbete. I den här texten kommer vi att gå igenom några av de viktigaste sakerna som behöver finnas på ett kontor. Vi kommer inte att prata om specifikt kopieringspapper eller vilken kaffemaskin, utan istället vara mer svepande.  

Den här listan kan sedan vara smart att använda sig av antingen när man är på jakt efter ett nytt jobb och tar intervjuer hos olika arbetsgivare, eller om du själv är ansvarig för att inreda och färdigställa delar av ett kontor. 

Ergonomisk arbetsmiljö

Detta är någonting av det viktigaste som man måste säkerställa finns på plats på ett kontor. Att sitta ner under längre perioder kan leda till stora ryggproblem och ett sätt att motverka detta är genom att se till att de stolar som finns på plats är profesionella och ger goda möjligheter till en bra arbetsposition. Ett annat stort plus, och någonting som också har börjat implementeras på fler och fler arbetsplatser, är skrivbord som går att höja och sänka. Även om det är varje enskild individs ansvar att ta hand om sin hälsa är det viktigt att ge sina anställda så goda förutsättningar som det bara går. 

Ordentlig ventilation

Ordentlig ventilation är någonting som man kanske inte tänker på särskilt ofta men som trots detta är oerhört viktigt för att säkerställa en arbetsmiljö som är trevlig att befinna sig i under längre perioder. Ett kontor eller ett utrymme som är välventilerat hjälper inte bara till med att minska smittspridning av sjukdommar, utan det blir även enklare att koncentrera sig under längre perioder. Genom att exempelvis öppna fönster med jämna mellanrum och stoppa in luftrenare i olika delar av kontoret 


Ett utrymme för after-work och sociala sammanhang 

Även om ett kontor självklart ska vara en plats för arbete och koncentration kan det också vara väldigt skönt att ha ett utrymme där man kan samlas med sina kollegor och slappna av och tänka på annat. Exempelvis kan ett pingisbord eller en TV med spelkonsoller gå lång väg för att få upp sammanhållningen på kontoret och människor som känner varandra på andra sätt än strikt professionellt tenderar också att arbeta mycket bättre med varandra . 

Man behöver självklart inte ha ett rum eller ett hörn som är helt och hållet dedikerat till att erbjuda möjligheten att hålla i trevliga AW-arrangemang, men genom att göra det möjligt att samlas för någonting gott att äta och dricka med jämna mellanrum kan man få till en härlig gemenskapskänsla på kontoret. Duka upp med snacks och dryck en fredag varje månad och uppmuntra medarbetarna att stanna kvar lite längre innan de går hem för helgen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.